Osnovni podaci o prodavatelju

Naziv: Eurosafe d.o.o.
Sjedište: Vjenceslava Novaka 11, 51000 Rijeka, Croatia
Upisano u registar Trgovačkog suda u Rijeci, 20.000,00kn
Poslovna banka i broj žiro-računa IBAN: Erste, HR7224020061101004992

OIB: 45437348541

MB: 040422371

Direktor: Sara Marin

Broj telefona:  +385 51 340 278 

E mail: info@eurosafe.hr

Uvjeti prodaje

Nositelj svih prava na internet stranici  www.eurosafe.hr je trgovačko društvo Eurosafe d.o.o.. Korištenjem usluge “Eurosafe.hr” web trgovine i svih pridruženih stranica i servisa na www.eurosafe.hr smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje, te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Putem „Eurosafe.hr “ moguće je izvršiti kupnju proizvoda samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz Internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske trgovine ako je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internetske trgovine.

Cijene

Cijene na Internet stranici su maloprodajne i iskazane su u eurima (€) s uračunatim porezom na dodanu vrijednost (PDV-om).

Cijene istaknute na Internet stranici vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine i mogu se razlikovati od cijena u našim prodavaonicama. Istaknute cijene vrijede u trenutku zaprimanja narudžbe. Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u web shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Eurosafe d.o.o. zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

Naručivanje

Minimalni iznos narudžbe iznosi 50,00 € (376,73 kn).

Proizvodi se naručuju elektronskim putem, a proizvod možete naručiti kao gost. Korisnik je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Proizvod se naručuje putem košarice.

Na webshopu Kupac može platiti svoju narudžbu klikom na „Naruči“. U košarici će tada vidjeti ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dodatnih eventualno odabranih usluga: dostave i uračunatim PDV-om).

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku primitka potvrde Prodavatelja o narudžbi na e-mail adresu Kupca.

Trgovac će isporučiti proizvode Kupcu u naručenoj količini ako su isti na raspolaganju. Ako naručena roba nije isporučiva, Eurosafe d.o.o. će ponuditi kupcu drugu najsličniju robu i nakon što kupac potvrdi e-mailom da mu ponuda odgovara isporučiti će robu kupcu prema odabranom načinu dostave. Ukoliko kupcu ponuda ne odgovara izvršit ćemo povrat sredstava. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi.
Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju Eurosafe d.o.o  ili posjetite showroom na adresi: Hegedušićeva 21/C, 51000 Rijeka, Croatia

Dostava

Trošak dostave preko Hrvatske pošte i DPD-a za narudžbe manje od 165 € (1.243,19 kn) iznosi 5 € (37,67 kn), s PDV-om.

Roba se dostavlja na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Dostava se obavlja putem dostavne službe Hrvatska pošta i DPD. Isporuka naručene robe je u roku od tri do pet radnih dana. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili je kupac potvrdu o online kupovini dobio u tijeku vikenda ili državnih praznika.

Rok isporuke može biti duži ukoliko je riječ o pojedinim otocima ili u iznimnim situacijama na koje ne možemo utjecati te unaprijed molimo vaše razumijevanje.

Isporuka narudžbi sa više artikala može biti isporučena u više paketa (ne snosite nikakve dodatne troškove poštarine).

Ukoliko kupac naručenu robu odbije primiti prilikom isporuke na željenu adresu, Online trgovac ima pravo tražiti naknadu poštanskih i općih manipulativnih troškova.

Potrebno je pregledati paket prilikom preuzimanja pošiljke kako bi se isključila eventualna vidljiva oštećenja paketa. Ukoliko primijetite da je transportna kutija oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavijestite.

Naručeni proizvodi od Online trgovca dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt kupca. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

DOSTAVA NA OTOKE

Dostava na otoke ovisi o više uvjeta, stoga se dostava na pojedinim otocima obavlja do poštanskog ureda u kojem korisnik može preuzeti paket. Trošak dostave na neke otoke može biti različit od gore navedenih cijena, o čemu se dogovaramo sa kupcem nakon odabira proizvoda.

Plaćanje

Naručene proizvode kupac može platiti debitnom ili kreditnom karticom ili gotovinom dostavnoj službi prilikom dostave (pouzećem).

Jednokratno plaćanje karticama Diners, Maestro, Visa i MasterCard.

Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Obročno plaćanje do 6 rata Maestro, MasterCard i Visa sljedećih banki:

  • Erste&Steiermarkische bank d.d.
  • Istarska Kreditna Banka Umag d.d.
  • Sberbank d.d.
  • Kent Banka
  • Agram Banka d.d.
  • Slatinska banka d.d

MBPlus do 6 rata.

Obročno plaćanje do 12 rata putem kreditnih kartica Diners.

Minimalni iznos za obročno plaćanje je 200,00 kn

Reklamacije/Pisani prigovor

Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda u skladu sa ovim Općim uvjetima.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan u prisustvu dostavne službe provjeriti dostavljeni paket. Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (oštećeni/potrgani dijelovi i ugnječenja) kupac nije dužan preuzeti paket. Online trgovac će o daljem postupku obavijestiti kupca u najkraćem mogućem roku.

Na zamjenu neispravnih proizvoda kupac ima pravo ako je na proizvodu vidljivo da greška nije nastala neispravnim korištenjem, već da je do greške došlo u proizvodnji ili  transportu. Robu namijenjenu za povrat složite u originalnu ambalažu te obavezno priložite narudžbu i račun uz istu. Molimo vas da ne zaboravite priložiti originalne dokumente jer bez njih, nažalost, nije moguće zamijeniti robu. Kada pošiljka bude dostavljena, kupac dobije e-mail kojim će biti obaviješten o prijemu pošiljke. Rješenje o ishodu reklamacije kupac dobiva u roku od 15 dana od prijema pošiljke od strane prodavatelja.

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor (npr. ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 15 dana od datuma isporuke proizvoda.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Da bi mogli ostvariti pravo na povrat molimo da nas obavijestiti o svojoj odluci e-mailom na info@eurosafe.hr  ili telefonom na +38551340278. Obavijest treba sadržavati  ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji se izvršila uplata. Ukoliko je plaćeno karticom novac će biti vraćen na karticu ,a za plaćanje pouzećem sredstva ćemo uplatiti na Vaš tekući račun. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Prilikom povrata naručenog artikla ili eventualne zamjene, kupac snosi trošak povrata, a Eurosafe d.o.o. trošak slanja zamjenskog artikla čija je vrijednost preko 66,36 € (500,00 kn). Ako je vrijednost artikla manja od 66,36 € (500,00 kn), troškove ponovnog slanja snosi kupac. Povrat ili zamjena artikla za drugi model  moguća je samo ukoliko artikl nije nošen. Prilikom povrata, artikl mora imati etiketu na kojoj je cijena i deklaracija i mora biti u neoštećenoj originalnoj ambalaži za transport pri čemu se mora priložiti i originalan račun  kako bi  povrat ili zamjena bili realizirani.

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom.

Stanje vraćenog artikla isključivo je odgovornost kupca. Kupci se moraju držati uputa navedenih na našim stranicama te na Obrascu za povrat i zamjenu.

Robu možete vratiti i osobno na adresu:

Eurosafe d.o.o.
Hegedušićeva 21/C
51000 Rijeka

U slučaju povrata ne refundiramo trošak poštarine ukoliko je ista naplaćena prilikom narudžbe.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete ispuniti i poslati mailom ili poštom na adresu:

Eurosafe d.o.o.
Hegedušićeva 21/C
51000 Rijeka

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Adresa za povrat robe i dostavu reklamacija je:

Eurosafe d.o.o.
Hegedušićeva 21/C
51000 Rijeka

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage)

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Rješavanje sporova

Za sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušat će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica, u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Rijeci, uz primjenu mjerodavnog materijalnog hrvatskog prava.

Copyright

Stranice www.eurosafe.hr su u vlasništvu tvrtke Eurosafe d.o.o. Sav sadržaj na www.eurosafe.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su tvrtke Eurosafe d.o.o. i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

GARANCIJA PRIVATNOSTI


Eurosafe d.o.o. obavezuje se da će čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009)
Svi zaposleni u Eurosafe d.o.o obvezni su poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za primanje marketinških materijala.
Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke Eurosafe d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.
Eurosafe d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika Web stranice Eurosafe.hr neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Eurosafe d.o.o. može, u skladu za odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini(NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009) , obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Posjetom naše stranice i / ili registracijom prihvaćate i suglasni ste sa praksom opisanom u našoj Politici zaštite privatnosti.

Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Vaše osobne podatke upotrijebit ćemo u skladu s namjenom za koju ste nam ih povjerili. Eurosafe d.o.o. prikuplja samo one osobne podatke koje nam Vi želite dati ili one osobne podatke koji su neophodni kako bismo Vam pružili i/ili unaprijedili usluge.

Vaše osobne podatke nam Vi dajete izravno (primjerice kad stvarate korisnički račun, kad nam se obraćate, kad kupujete putem naše internet stranice/webshopa ili u našim trgovinama), a ponekad ih mi prikupljamo (primjerice upotrebom kolačića da bismo razumjeli kako upotrebljavate našu web stranicu).

Voditelj obrade Vaših osobnih podataka radi obavljanja djelatnosti ove Internet trgovine je Eurosafe d.o.o. iz Rijeke, Hegedušićeva 21/C, OIB: 45437348541

Osnovna je svrha prikupljanja i obrade prikupljenih osobnih podataka omogućivanje nesmetanog funkcioniranja Internet trgovine, sigurnosti svih njenih korisnika te kupovina u Internet trgovini u skladu s primjenjivim propisima. Prikupljeni  podaci se koriste na način koji omogućava osobnu identifikaciju kupca u Internet trgovini sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i drugim važećim relevantnim pravnim izvorima vezanim za zaštitu osobnih podataka.

Davanje osobnih podataka je dobrovoljno. Nitko tko ne želi biti korisnik Internet trgovine nije obavezan ostaviti bilo koji osobni podatak ali ostavljanje istih je nužno radi registracije i kupovine u Internet trgovini.

Osoba koja je dala svoj pristanak za prikupljanje i obradu podataka može u bilo koje doba i bez obrazloženja povući svoj pristanak, što kao pravnu posljedicu ima prestanak svojstva korisnika Internet trgovine i prestanak svakog daljnjeg prikupljanja i/ili obrade podataka za osobu koja je pristanak povukla. Obrada osobnih podataka osoba mlađih od 16 godina zakonita je samo ako i u mjeri u kojoj je privolu dao ili odobrio nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom.

Vaše osobne podatke ćemo prije svega koristiti za upravljanje kupnjom i narudžbama, kod odgovaranja na Vaša pitanja i upite, kod ponude programa vjernosti, slanja promidžbenih sadržaja (ukoliko niste zatražili da vas uklonimo s newsletter liste), za provođenje analiza i prikupljanje statističkih podataka.

Vaši osobni podaci će se čuvati od strane Eurosafe d.o.o. samo onoliko dugo koliko je potrebno da se odgovori na Vaša pitanja ili riješi problem, osiguraju bolje i nove usluge, a u skladu sa važećim zakonskim odredbama.

Prilikom kupnje naših proizvoda, Vaše osobne podatke zadržavamo u trajanju ugovornog odnosa te dok ne zatražite brisanje istih.

Prilikom Vašeg obraćanja i Vaših upita, Vaše osobne podatke zadržavamo u razdoblju potrebnom za obradu upita te dok ne zatražite brisanje istih.

Prilikom stvaranja korisničkog računa, Vaše osobne podatke zadržavamo dok ne zatražite brisanje računa.

Prilikom prijave na newsletter, Vaše osobne podatke zadržavamo sve dok ne izvršite odjavu ili ne zatražite brisanje.

Prilikom pohranjivanja cookies (kolačića) na Vaše računalo, Vaše osobne podatke zadržavamo dok služe svrsi.

Vaša prava

Uvijek nam se možete obratiti na mail info@eurosafe.hr  kako biste saznali koje Vaše osobne podatke imamo u bazi i iz kojeg smo ih izvora dobili. U svakom trenutku imate pravo na prikaz osobnih podatka koje ste nam proslijedili, kao i pravo poslati osobne podatke bilo kojoj trećoj strani po svom izboru.

Ako u osobnim podacima nađete pogrešku ili ako vam se čini da podaci nisu potpuni ili točni, možete zatražiti njihov ispravak ili dopunu. Isto tako možete zatražiti ograničenu obradu osobnih podataka.

Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se samo automatskoj obradi, uključujući stvaranju profila.

Imate pravo od nas zatražiti da izbrišemo bilo koje podatke o vama.

 Imate pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka).

Radi ostvarivanja svojih prava možete se obratiti osobi koja se bavi vašim pitanjima ili zahtjevima u vezi s obradom Vaših osobnih podataka te ostvarivanjem vaših prava. Pišite nam na info@eurosafe.hr

Eurosafe d.o.o. može zadržati Vaše osobne podatke nakon što prestanete koristiti usluge Eurosafe d.o.o. ili prestanete s korištenjem ove web stranice u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih obveza ili upravljanja svojim pravima (pred sudovima ili drugim nadležnim tijelima) ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencije. Kada nam Vaši osobni podaci više nisu potrebni niti u jednu od navedenih svrha, Vaši osobni podaci će biti izbrisani iz svih sustava u okviru Eurosafe d.o.o. Skrećemo Vam pažnju da imate pravo na brisanje Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku. Brisanje, ispravak ili izmjenu podataka možete zatražiti slanjem e-maila na: info@eurosafe.hr

Eurosafe d.o.o. štiti Vaše osobne podatke i poduzima mjere kako bi osigurao njihovu zaštitu te ih štiti od neovlaštenog pristupa trećih osoba.

Vaše osobne podatke mogu obrađivati i pouzdani treći pružatelji usluga kojima povjeravamo zadatke i aktivnosti koje obavljaju u naše ime. U tom slučaju pružamo im samo informacije potrebne za izvršenje usluge uz zahtjev da Vaše osobne podatke ne upotrebljavaju u druge svrhe. Naši pružatelji usluga moraju u svakom trenutku omogućiti istu razinu sigurnosti za Vaše osobne podatke kao i Eurosafe d.o.o..

Web stranica Eurosafe.hr može sadržavati linkove na druge web stranice. Eurosafe d.o.o.  ne snosi odgovornost za sadržaj, točnost ili funkciju tih stranica.

Eurosafe d.o.o. Vam pruža mogućnost prijave putem društvenih mreža. Ako se prijavite putem društvenih mreža Vaše podatke dijelite s nama ovisno o postavkama platforme određene društvene mreže.

Korištenje kolačića (cookies) na web stranici

Kako bi se osigurao ispravan rad web stranice, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web-mjesta.

Kolačići (cookies)

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke  tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Kolačići (cookies) su podaci poslani sa web stranice i spremljeni na korisnikov internet preglednik, u toku pregledavanja web stranice. Svakim korištenjem web stranice, preglednik šalje kolačiće natrag na server, kako bi informirao web stranicu o prethodnim aktivnostima korisnika. Kolačići su dizajnirani kao pouzdani mehanizmi za pamćenje informacija (kao što su npr. proizvodi košarice), ili da bilježe druge korisnikove aktivnosti (klikanje na određene linkove, logiranje, posjećene stranice i sl..). Na web stranici www.eurosafe.hr u svrhu uvida u statistiku posjećenosti koristi se Google Analytics, koji omogućava uvid u posjećenost s izvora kao što su društvene mreže, e-mailovi, oglašivačke platforme, web tražilice i drugi online servisi i alati.

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Ukoliko korisnik ne želi prihvatiti korištenje kolačića na web stranici može ih blokirati putem tipke na alatnoj traci koja se prikazuje u podnožju web stranice. Ukoliko korisnik nakon prihvaćanja ili blokiranja želi promijeniti postavke korištenja kolačića putem alatne trake na web stranici može to napraviti najprije brisanjem kolačića u svom internet pregledniku nakon čega će se prilikom sljedećeg dolaska na web stranicu www.eurosafe.hr alatna traka s informacijama i kolačićima ponovno pokazati.

Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.