Ljetna odjeća visoke vidljivosti čini važni dio osobne zaštitne opreme budući da upozorava vozače i ostale sudionike u prometu na prisustvo radnika. Kombinacija reflektirajućih traka i tkanine u jarkim bojama poboljšava vidljivost osobe pri slabom osvjetljenju i povećava udaljenost s koje će nas vozač uočiti.

Ljetna odjeća visoke vidljivosti može biti jakna, majica, prsluk, klasične hlače, farmer hlače, kombinezon ili  naramenice. 

Prilikom kupnje odjeće visoke vidljivosti treba uzeti u obzir ima li odjeća odgovarajući standard i koju klasu odnosno razinu vidljivosti.

Postoje odjevni predmeti koji imaju reflektirajuće elemente, no odjeća visoke vidljivosti mora imati standard EN ISO 20471. Ovim standardom utvrđuju se vizualni zahtjevi za zaštitnu odjeću visoke vidljivosti. Ukratko, odjevni predmeti visoke vidljivosti jarkih su boja (žuta, narančasta, crvena), imaju određenu širinu i količinu reflektirajućeg materijala koja ovisi o klasi. 

Važno je uz standard pratiti i oznaku klase za svaki predmet budući da klasa 1 predstavlja odjeću najmanje vidljivosti, a klasa 3 odjeću najveću razinu vidljivosti.

U nastavku slijede top 4 favorita ljetne odjeće visoke vidljivosti.

Reflektirajuća majica Mistral

Reflektirajuća majica Mistral idealna je odjeća za ljetni radni dan na otvorenom. Zbog kombinacije materijala pamuka i poliestera koža diše i iznimno je ugodna za nošenje. Tkanina je presvučena UV faktorom 50 te pruža odličnu zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka. Dostupna je u žutoj i narančastoj boji.

Reflektirajuće bermude Craft

Slobodno kretanje i saginjanje moguće je uz reflektirajuće hlače Craft. Velika prednost ovih bermuda su elastična traka oko struka i trostruki šavovi na preponama i unutrašnjoj strani nogavice. Zagarantirana udobnost nošenja zbog lagane tkanine od pamuka i poliestera.

Reflektirajući prsluk Master

Sigurnosni prsluk bez rukava nosi se preko uobičajene radne odjeće. Reflektirajući prsluk Master prianja uz tijelo i dostupan je u različitim veličinama i bojama. Zbog mnogobrojnih džepova imati ćete mjesta pohraniti sve svoje stvari, a oblačenje će biti lakše uz kopčanje na patent.

Reflektirajuće naramenice Cross

Cross žute reflektirajuće trake korisne su kada vam je potrebna prva klasa najmanje visoke vidljivosti. Naramenice se jednostavno skidaju i stavljaju. Tkanina je elastična i moguće je prilagoditi duljinu.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije visoke vidljivosti.